Prepričani smo, da se je vsak izmed nas že kdaj srečal z razcepljenimi in izsušenimi konicami las, ki so bile posledica močnega poletnega sonca, morske vode in kopanja v bazenu. Saj te razumemo, vsi obožujemo poletje.

Pravilna nega je pomembna

Lasje vsekakor potrebujejo pravilno nego skozi celo leto, po poletju pa je nega še toliko bolj potrebna. Pogosto se odločimo, da bomo lase kar postrigli ali pobarvali, da bi prekrili škodo, a to ni potrebno. Striženje las je odvečno, saj boš v nekaj minutah izgubil/a tiste centimetre, ki si jih tako dolgo čakal/a, z barvanjem pa bodo lasje še bolj uničeni in izsušeni.
Pravilen korak je torej ustrezna nega las!

Kaj lahko sam/a storiš za svoje lase?

Pošlji lase na počitnice!

Uporaba toplotnih pripomočkov za oblikovanje las je zelo enostavna rešitev, ko kakšen pramen ne stoji na mestu ali pa ko se nam zelo mudi. Kljub temu moramo upoštevati dejstvo, da so lasje pogosto uničeni ravno zaradi temperatur, s katerimi jih soočamo. Zato dovoli lasem, da dihajo. Uporabo toplotnih pripomočkov omeji na največ en krat na teden in rezultati bodo očitni.

Razvajaj se!

Dokazano je, da za hitrejšo rast las pomaga masaža lasišča, ki deluje zelo sproščujoče. Lasišče lahko masiraš tudi brez dodatkov, a je veliko lažje če uporabiš olje ali šampon. S krožnimi gibi nekaj minut nežno masiraj glavo, za kar ti bodo hvaležni lasje, prav tako pa možgani, saj boš po masaži veliko bolj sproščen/a.

Uporaba pravilnega šampona in maske

Vsekakor je ta korak ključen, saj lahko le z ustreznimi izdelki popravimo nastalo škodo. Šampon mora ugajati vašemu lasišču, zato bodite previdni ali so vaši lasje bolj suhi ali mastni, ali nastaja prhljaj in podobno. Pri izbiri maske za lase je izredno pomembno, da je maska narejena za obnovo suhih in poškodovanih las. Po s šamponom opranih laseh nanesite masko na konice in s prsti rahlo razčešite lase. Čez nekaj minut sperite. Maska bo vaše konice zavarovala, da ne pride do nepotrebnega lomljenja in preobčutljivosti. Je torej nujna za lepe in zdrave lase.

Pri Glamoricu smo v ta namen razvili Hair Kiss linijo naravnih izdelkov za nego las, katero si lahko ogledate spodaj al Tukaj!