Brezplačna poštnina pri naročilih nad 40€ – nakupuj tukaj!

info@glamoric.si

info@glamoric.si

Naravnan nega las

Naravna nega las

Lasje po redni uporabi toplotnih pripomočkov, agresivnih šamponov, lakov za lase in podobno postanejo krhki, redki in brez življenja. To je znak, da moramo lasišču ponuditi ustrezno nego, ki bo lase obnovila. Zato vam v spodnjem besedilu predstavljamo tri naravne sestavine, ki bodo vašim lasem povrnile lesk in življenje:

Meta

Meta je eden najvišjih virov karotena in antioksidantov, ki ponuja naravne protimikrobne in protiglivične lastnosti, kar pomaga pri odpravljanju prhljaja in drugih težav z lasiščem.
Meta vsebuje veliko mentola:
Mentol ponuja tudi zdravilne koristi. Z drgnjenjem mentola na kožo se bližnje krvne žile razširijo in povečajo lokaliziran pretok krvi. Kri prenaša sveža hranila za popravilo območja in odnaša nastale odpadke. Zato je mentol tako koristen pri zdravljenju izpadanja las. To priročno olje pomaga povečati pretok krvi v lasišče in ustvarja optimalno okolje za spodbujanje rasti las.

Naravna nega las

Žafranika

Preprečuje izpadanje las.
Žafranikino olje se pridobiva iz žafranike in je pomembna sestavina večine tradicionalnih zdravil. Velja za eno najbolj hranljivih eteričnih olj, saj ima široko paleto kalija, kalcija, magnezija, vitamina A in vitamina C ter številne druge hlapne kisline.
Za tiste, ki se spopadajo s čezmernim izpadanjem las je lahko žafranikino olje v veliko pomoč. Uporaba olja žafranike na koreninah bistveno izboljša rast las. Sčasoma vam pomaga nadomestiti poškodovane lase z zdravimi in dolgoročno preprečuje izpadanje las.
Poleg edinstvenega okusa, barve in okusa ali vonja je žafranika bogata tudi z vitamini, kot so vitamin A, folna kislina, niacin in vitamin C.

Naravna nega las

Spirulina

Spirulina se pogosto uporablja za spodbujanje rasti las in za boj proti težavam z lasmi, kot so redčenje las in plešavost. Ker vsebuje aminokisline, esencialne maščobne kisline, vitamin A in beta-karoten je odlična za lase.
Tri izjemne lastnonsti pri negi las:

SPODBUJA RAST LAS

Zunanja uporaba spiruline lahko pospeši rast las. Poleg uživanja se te alge uporabljajo kot sestavina šamponov in nege. Pomaga tudi pri ponovni rasti las.

PREPREČUJE IZPADANJE LAS

Alopecija je avtoimunska bolezen, za katero je značilno hitro izpadanje las. Ni omejena samo na lasišče, temveč vodi tudi do izgube dlak po telesu in obrazu. To lahko povzroči plešice, tudi pri ženskah, in celo popolno plešavost. Spirulina deluje kot alternativno zdravilo za preprečevanje nadaljnje izgube las in lajšanje obnove las.

PREPREČUJE NASTANEK PRHLJAJA

Spirulina deluje kot antioksidativna spojina in že po 2 tedenski negi so vaši lasje lahko popolnoma brez prhljaja, sijajni in močnejši.

Značilnosti zaradi katerih je spirulina “magično” zdravilo:

Vitamini:

Vitamini B se nanašajo na skupino v vodi topnih vitaminov, ki so potrebni za proizvodnjo energije in tvorbo rdečih krvnih celic. Spirulina je dober vir vitaminov B in vsebuje izjemno veliko vitamina B-12. Vsebuje tudi vitamin B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (nikotinamid), B6 ​​(piridoksin) in B9 (folna kislina). Drugi vitamini, ki jih najdemo v teh algah, vključujejo vitamin, K, vitamin C, vitamin D, vitamin E in vitamin A.

Beljakovine:

Spirulina vsebuje vsaj 60% beljakovin. 112-gramska porcija vsebuje približno 64 gramov beljakovin. 83 do 90% tega je prebavljivega, ker za razliko od kvasa in klorele te alge nimajo celuloznih sten. Ima visoko stopnjo neto izkoriščenosti beljakovin (NPU) med 53% in 61%. Visoko razmerje učinkovitosti beljakovin (PER) Spiruline kaže, da je vaše telo sposobno učinkovito uporabljati aminokisline. Beljakovine predstavljajo 15% telesne teže in so vitalno hranilo za zdravo rast.

Beta-karoten:

Beta-karoten je pigment iz družine karotenoidov in je splošno znan po svojih antioksidativnih lastnostih. Največ ga najdemo v sadju in zelenjavi, ki jim daje rdečo, oranžno ali rumeno barvo. Pol skodelice posušene spiruline vsebuje približno 342 mg beta karotena.

Esencialne maščobne kisline:

esencialne maščobne kisline so znane tudi kot dobre maščobe. Ker te maščobe ne nastajajo v telesu, jih je treba preskrbeti iz virov hrane, ki jih vsebujejo. Njihova glavna naloga je proizvajati prostaglandine, ki nadzorujejo telesne funkcije, kot so srčni utrip, krvni tlak, plodnost in delovanje imunskega sistema. Spirulina vsebuje 4% do 7% esencialnih maščobnih kislin, kot so gama-linolenska kislina (GLA), alfa-linolenska kislina (ALA), linolenska kislina (LA), stearidonska kislina (SDA), eikosapentaenojska kislina (EPA), dokozaheksaenojska kislina (DHA ) in arahidonska kislina (AA).

Minerali:

Spirulina je bogata z minerali, potrebnimi za vsakodnevne aktivnosti telesa. Ti minerali so kalcij, kalij, cink, magnezij, mangan, selen, železo in fosfor. Pomagajo pri presnovi, vzdržujejo vodno ravnovesje in izboljšujejo zdravje kosti. Vsebnost kalcija, fosforja in magnezija je podobna vsebnosti mleka.

Ogljikovi hidrati:

Spirulina vsebuje le 15% do 20% vsebnosti ogljikovih hidratov. Vsebuje tudi 18 različnih aminokislin.

V kolekcijo izdelkov za naravno nego las Hair Kiss smo pri Glamoricu zato vključili šampone in masko, ki so zelo učinkoviti pri zmanjševanju in odstranjevanju nadležnih težav z lasmi in lasiščem. Ravno Hydro maska, ki navlaži in obnovi tudi najbolj uničene lase je sestavljena iz zgoraj omenjenih sestavin.

Prepričaj se in privošči svojim lasem najboljšo naravno nego las.

Pin It on Pinterest

Share This