Kot občutljivo lasišče označimo tisto lasišče, ki je suho, nas pogosto peče in splošno povzroča nelagodje. Velikokrat se pojavi tudi rdečica.

Kaj povzroča občutljivo lasišče?

Pri mnogih posameznikih se stopnja občutljivosti lasišča spreminja, kar pomeni da včasih povzroča večja težave, včasih pa manjše. V tem primeru je verjetno, da na vaše lasišče vplivajo dejavniki kot so sprememba vremena, stres, uporaba šamponov, ki za vas niso primerni, bolezen, ipd. Dobro je identificirati dejavnik, ki vpliva na lasišče in ga skušati eliminirati oziroma poiskati ustrezno rešitev.

Kako si pomagati pri občutljivem lasišču?

Kot omenjeno je dobro poiskati vzrok nastajanja občutljivega lasišča, torej spremljati spremembe vašega lasišča in zmanjšati dejavnik, ki povzroča bodisi srbečico, pekoč občutek, izpuščaje in podobno. Lasišče je razdraženo in potrebuje čim manj intenzivno nego, torej nežne in naravne izdelke, ki ne bodo agresivni na koži. Obstaja možnost, da ste na kakšen izdelek alergični ali ga vaša koža ne sprejema najbolje. V tem primeru poskusite z uporabo organskih šamponov, ki delujejo izredno nežno in pomirjujoče na koži. Prav tako se izogibajte vroči vodi med umivanjem las in suhim prostorom.

V kolikor je vaše lasišče izredno boleče in ste zaskrbljeni govorite z osebnim zdravnikom oziroma dermatologom.

Nega las pri občutljivem lasišču

Nega las in lasišča je pri Glamoricu izjemnega pomena za ohranjanje zdravih in sijočih las ter čistega lasišča.Zato smo za vas razvili kolekcijo izdelkov za nego las Hair Kiss ter vanjo vključili šampone, ki so zelo učinkoviti pri zmanjševanju in odstranjevanju nadležnih težav z lasmi in lasiščem. SOS šampon je ustvarjen posebno za obnovo poškodovanih in barvanih las in jih s pomočjo naravnih sestavin okrepi, da ne prihaja do lomljenja. Odličen je v kombinaciji z Glamoricovo masko za lase. Oba šampona vsebujeta naravne sestavine, ki dokazano najbolje učinkujejo proti izpadanju las. BALANCE šampon je namenjen predvsem čiščenju mastnega in občutljivega lasišča in deluje proti prhljaju. Lasje bodo po uporabi bolj lahkotni in neobteženi.

Najboljše maske za nego las po poletju

Hydro Maska se je na spletni strani Glitter.si uvrstila med 5 najboljših mask za nego las po poletju. Njihovo mnenje lahko preveriš Tukaj!

Kako do zdravih las

Leyla je na svojem blogu “kako do zdravih las” zapisala svoje izkušnje s Hydro Masko. Več Tukaj!

Sledi nam